Shirleyp » Specials » Kerstknutsels
Shirleyp: Kennis delen

Handvaardigheid voor de bovenbouw, kerstknutsels

Handvaardigheid voor de bovenbouw, kerstknutsels Tijdens de kerstperiode wordt er op veel scholen veel tijd vrij gemaakt om te knutselen. De klas wordt versierd en de bijzondere sfeer rondom kerst ontstaat. De meeste knutselwerkjes zijn geschikt voor de jongere groepen, maar ook voor de bovenbouw is er genoeg uitdaging te vinden. Hieronder vindt u een opsomming van enkele handvaardigheidopdrachten rondom kerst die geschikt zijn voor de bovenbouw.

Handvaardigheid in de bovenbouw, viltpoppetjes

Deze handvaardigheidopdracht vormt een mooie uitdaging en geeft een prachtig product. De viltpoppetjes kunnen bijvoorbeeld als hanger in de kerstboom worden gehangen of als knuffel worden gebruikt. Werken met vilt wordt niet vaak gedaan op de basisschool, maar het is erg leuk om te doen. Het aanbieden van de festonsteek lijkt een uitdaging, maar is met de nodige voorbereiding goed te doen. Het eindresultaat zal de leerlingen motiveren.
Ga naar: Handvaardigheid in de bovenbouw, viltpoppetjes

Handvaardigheid in de bovenbouw, een hippe kerststal

Deze moderne versie van de kerstal is een mooie aankleding voor het klaslokaal. Door met verschillende soorten papier te werken, krijgt de ouderwetse kerststal een moderne uitstraling. Naast papier kan er ook gebruik worden gemaakt van glitters, pailletjes en andere kerstachtige versieringen. De les is gemakkelijk aan te passen naar het niveau van de groep.
Ga naar: Handvaardigheid in de bovenbouw, een hippe kerststal

Handvaardigheid in de bovenbouw, grachtenhuisjes

Een rijtje grachtenhuisjes langs het raam is in de wintermaanden altijd een leuke aankleding voor de klas. Door gebruik te maken van lichtdoorlatend papier wordt een mooi effect verkregen. De opdracht is gemakkelijk aan te passen voor allerlei leeftijden.
Ga naar: Handvaardigheid voor de bovenbouw, grachtenhuisjes
Handvaardigheid in de bovenbouw, grachtenhuisjes

Handvaardigheid in de bovenbouw, grachtenhuisjes

Een rijtje grachtenhuisjes langs het raam is in de wintermaanden altijd een leuke aankleding voor de klas. Door gebruik te maken van lichtdoorlatend papier wordt een mooi effect verkregen. De opdracht…
Handvaardigheid in de bovenbouw, een hippe kerststal

Handvaardigheid in de bovenbouw, een hippe kerststal

Deze moderne versie van de kerstal is een mooie aankleding voor het klaslokaal. Door met verschillende soorten papier te werken, krijgt de ouderwetse kerststal een moderne uitstraling. De les is gemak…
Gepubliceerd door Shirleyp op 03-11-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!